450 g hovädzieho filé nakrájaného na plátky hrubé 1 cm
170 g kapusty nakrájanej na kúsky (čínska biela alebo obyčajná biela kapusta)
soľ. Koreniny a pochutiny: 1 lyžica tmavej sójovej omáčky
1 čajová lyžička Glutasolu
4 lyžice vývaru alebo vody
1 lyžica cukru
2 lyžice rozpáleného oleja
fritovací olej
mleté čierne korenie
soľ. Omáčka: 1 čajová lyžička kukuričného škrobu
1 lyžica vody.
Bravčové mäso varíme domäkka v 450 ml vody asi 45 minút. Osušíme ho a vodu vylejeme. Ďalších 450 ml vody uvedieme do varu s 1 čajovou lyžičkou soli a vložíme do nej kapustu. Povaríme ju asi 2 minúty
necháme odkvapkať
prepláchneme ju studenou vodou a potom znova necháme odkvapkať. Do kapusty pridáme 1 čajovú lyžičku cukru a 1 čajovú lyžičku horúceho oleja. Dôkladne premiešame a odstavíme nabok. Bravčové mäso dáme do misy a zmiešame s tmavou sójovou omáčkou. Necháme asi 10 minúť stáť
potom ho vyberieme a dáme odkvapkať. Zmiešame dohromady všetky koreniace prísady. Zohrejeme fritovací olej a mäso opražíme
až získa zlatistý odtieň. Necháme ho odkvapkať a pridáme do koreniacej zmesi. Olej uschováme na neskoršie použitie. Mäso a koreniacu zmes preložíme do hlbokej misy a navÅ•šime na ne kapustu. Prikryjeme a varíme v pare nad vriacou vodou asi 1 hodinu. Zlejeme prebytočnú tekutinu a uschováme ju. Rozohrejeme wok a vlejeme doň tekutinu z kapusty. Zahustíme ju zmesou kukuričného škrobu s vodou. Miešame nad plameňom do zhustnutia omáčky
tou polejeme kapustu s bravčovým mäsom a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.