4 rezne z krkovičky (hrúbka asi 1 cm)
1 téglik smotany na šľahanie
40 dkg údeného syra
olej
soľ
čierne mleté korenie
Mäso naklepeme (nie na tenko)
posolíme
jemne okoreníme
prudko opečieme a uložíme na plech
na ktorý sme dali výpek. Mäso musí pokryť celé dno nádoby
v ktorej jedlo pripravujeme. Nastrúhaný syr navrstvíme na rezne
zalejeme smotanou a dáme piecť do rúry pri teplote približne 180 stupňov na 30 až 40 minút. Podávame so zemiakovou kašou
alebo opekanými zemiakmi. Vhodný je aj so zeleninovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.