600 g bravčového stehna
200 g hrášku s mrkvou bez nálevu
maslo
mleté čierne korenie
vývar na podliatie
lyžica hladkej múky
soľ.
Z umytého bravčového mäsa nakrájame plátky po dva kusy
naklepeme
osolíme
okoreníme a opečieme z obidvoch strán na oleji. Výpek zaprášime múkou a zalejeme vývarom. Do šťavy pridáme zeleninu a maslo
povaríme
dochutíme korením a soľou. Podávame so zemiakovými hranolkami alebo opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.