450 g bravčového filé (nakrájaného na tenké plátky dlhé 5 cm)
1 lyžica ryžového vína (alebo suchého sherry)
1 čajová lyžička vína Šao-sing
1 lyžica svetlej sójovej omáčky
2 lyžice sójovej pasty
1 lyžica kukuričného škrobu
3 jarné cibuľky alebo póry (nakrájané na kúsky)
1 zelená paprika (zbavená semien a nakrájaná na malé kocky)
4 lyžice oleja
1 lyžica červeného octu
2.5 cm čerstvého koreňa ďumbieru (nakrájaného nadrobno)
1 čajová lyžička mletého čierneho korenia
1 čajová lyžička soli. Omáčka: 4 lyžice suchého bieleho vína
2 lyžičky tmavej sójovej omáčky
2 čajové lyžičky kukuričného škrobu
120 ml kuracieho vývaru
1 čajová lyžička cukru
pol čajovej lyžičky soli.
Koreniace prísady zmiešame dohromady. Pridáme bravčové plátky a necháme ich marinovať asi 15 minút. Bravčové mäso osušíme
obalíme v kukuričnom škrobe a odložíme nabok. Marinádu vylejeme. Vo woku rozpálime polovicu oleja. Pridáme bravčové mäso
znížime teplotu a za stáleho miešania ho pražíme asi 6 minút
až mierne zhnedne. Bravčové mäso vyberieme a odložíme nabok. Všetok olej zvyšujúci vo woku vylejeme. Nalejeme nový olej a za stáleho miešania pražíme cibuľu
ďumbier a zelenú papriku asi 5 minút. Opražné mäso vrátime naspäť do woku a zohrievame spolu so zeleninou ďalšie 3 minúty. Preložíme ho na servírovaciu misu. Kukuričný škrob zmiešame s 2 lyžicami vody. Zvyšujúce prísady do omáčky vložíme do woku a uvedieme do varu. Pridáme zmes kukuričného škrobu s vodou. Premiešame a varíme na miernom plameni asi 2 minúty. Nalejeme na bravčové mäso a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.