600 g bravčového karé s kosťou
2 strúčiky cesnaku
20 g hladkej múky
40 g masti
mäsový vývar
1 čajová lyžička mletého ďumbiera
soľ.
Karé umyjeme
nakrájame na kotlety
okraje narežme a kotlety naklepeme. Potom ich potrieme cesnakom rozotretým so soľou a mletým ďumbierom a prudko opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Opečené kotlety vyberieme
šťavu zahustíme múkou
podlejeme mäsovým vývarom a povaríme. Mäso vložíme naspäť a podľa potreby udusíme domäkka. Podávame so zemiakovou kašou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.