1000 g bravčových rebierok
6 klinčekov
mleté čierne korenie
soľ. Jablková omáčka: 6 kyslastých jabĺk
80 g práškového cukru
citrónová šťava
mletá škorica.
Mäso potrieme soľou a mletým čiernym korením. Klinčeky zapichneme pomocou ihlice do mäsa tak
aby nevypadli. Mäso uložíme na pekáč s tukovou vrstvou nahor a pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 12 minút. Potom ho potrieme pripravenou jablkovou omáčkou a pečieme bez obrátenia ďalších 30 minút. Jablková omáčka vytvorí na mäse žltohnedú polevu. Keď je mäso mäkké
rúru vypneme
otvoríme a mäso necháme štvrť hodiny chladnúť. Pred podávaním ho nakrájame. Jablková omáčka: Jablká rozštvrtíme
zbavíme jadrovníkov a nakrájame na menšie kúsky
ktoré posypeme cukrom a mletou škoricou
pokvapkáme citrónovou šťavou
trocha podlejeme vodou a chvíľu podusíme na miernom ohni. Nakoniec omáčku pretrieme cez sito.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.