4 bravčové rebierka
4 bravčové klobásy
800 g zemiakov
800 g kyslých jabĺk
3 cibule
40 g margarínu
40 g masti
1 čajová lyžička cukru
mleté čierne korenie
1 čajová lyžička soli.
Zemiaky a jablká očistíme
z jabĺk vyberieme jadrovníky
zemiaky nakrájame na kocky
vložíme do hrnca s roztopeným margarínom
osladíme
osolíme
pridáme trocha vody
prikryjeme a varíme. Po asi 20 minútach varenia pridáme jablká nakrájané na kocky. Cibuľu očistíme
nakrájame na kolieska
opražíme v roztopenej masti dozlata
vyberieme a odložíme na teplé miesto. Bravčové rebierka umyjeme
osušíme
zľahka naklepeme
osolíme a spolu s klobásou ich opečieme z každej strany dozlata. Zemiaky a jablká urovnáme na zohriatu misu
obložíme kolieskami opražnej cibule
na zemiaky položíme opečené rebierka a klobásy a okoreníme mletým čiernym korením.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.