600 g bravčového karé s kosťou
400 g kyslej kapusty
1 zemiak
2 cibule
40 g masti
mäsový vývar
1 lyžica mletej rasce
soľ.
Mäso nakrájame a okraje narežme. Potom kotlety naklepeme
osolíme
posypeme mletou rascou a opečieme v rozpálenej masti z oboch strán. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu
opražíme
podlejeme vývarom
prikryjeme a dusíme. Keď je mäso polomäkké
pridáme nakrájanú kyslú kapustu a dodusíme. Krátko pred dokončením primiešame nastrúhaný zemiak. Podávame s opekanými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.