800 g bravčového karé
100 g údenej slaniny
200 ml kyslej smotany
6 nakladaných uhoriek
5 strúčikov cesnaku
1 zelerový list
1 lyžica múky
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
pol byle kôpru
rasca
mleté čierne korenie
soľ.
Karé nakrájame na 8 rezňov. Rezne vyklepeme
osolíme
potrieme rozotretým cesnakom a posypeme rascou. Slaninu nakrájame na tenké pásiky a stopíme. Opražné pásiky slaniny vyberieme a na vytopenej masti opečieme rebierka. Opečené mäso odložíme na teplé miesto. Zvyšný cesnak opražíme
posypeme mletou červenou paprikou
zalejeme mäsovým vývarom alebo teplou vodou a podusíme. Pridáme nakladané uhorky
kôpor a zelerový list
všetko nakrájané nadrobno. Do omáčky vložíme aj opražnú slaninu
zaprášime múkou a vmiešame kyslú smotanu. Necháme prejsť varom a odložíme z ohňa. Rebierka uložíme do ohňovzdornej nádoby a zalejeme omáčkou. Nádobu prikryjeme
dáme do predhriatej rúry a 20 minút zapekáme. Podávame so zemiakovými haluškami a hlávkovým šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.