1000 g bravčového karé
200 g plátkov tvrdého syra
2 čajové lyžičky masla
400 g zelenej fazuľky
2 až 3 lyžice oleja
1 čajová lyžička tymianu
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso osolíme
okoreníme a po 30 minútach opečieme doružova v panvici s rozpáleným olejom. Potom dáme mäso do rúry a pečieme asi 40 minút za občasného podlievania vodou. Medzitým fazuľu prehrejeme v slanej vode a dáme odkvapkať na cedidle. Do vychladnutého mäsa narežme ostrým nožom hrubšie otvory
do každého dáme kúsok syra. Mäso dáme naspäť do rúry a pečieme ho ešte asi 20 minút. Podávame so zelenou fazuľkou
ktorú polejeme rozpusteným maslom a citrónovou omáčkou. Ako prílohu podávame opekané zemiaky. Citrónová omáčka: Lyžicu horčice vymiešame s 3 žĺtkami
vlejeme šťavu z 2 citrónov
lyžicu oleja
soľ a vymiešame na krémovitú hmotu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.