400 g bravčového karé bez kostí
1 surové vajce
1 vajce uvarené natvrdo
100 g čerstvých húb
1 malá cibuľa
60 g masti
1 malá kapia
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
nakrájame na 4 rezne
ktoré naklepeme
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na polovici masti speníme nadrobno nasekanú cibuľu
pridáme očistené huby nakrájané na plátky a udusíme domäkka. Polovicu húb necháme na obložnie. Do druhej polovice húb zamiešame rozšľahané vajce a urobíme riedku pražnicu
ktorú rozdelíme na rezne. Vajce uvarené natvrdo olúpeme
rozkrojíme na štvrťky a rozložíme na rezne. Kapiu nakrájame a takisto uložíme na rezne. Obložné rezne zvinieme
spojíme ihlicou alebo špáradlom tak
aby plnka počas prípravy nevytiekla
opražíme na druhej polovici masti
podlejeme a udusíme domäkka. Udusené naplnené karé obložíme udusenými hubami a posypeme zelenou petržlenovou vňaťou nasekanou nadrobno.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.