4 bravčové rezne
1 cibuľa
300 g cukety
2 papriky
120 ml paradajkového pretlaku
350 ml vody
4 strúčiky cesnaku
rozmarín
tymian
horčica
olej
mleté čierne korenie
soľ.
Cibuľu očistíme. Papriku a cuketu očistíme a nakrájame na centimetrové kocky. Rezne vložíme do mikroténového vrecka
aby nepustili šťavu a naklepeme. Vyberieme z vrecka
osolíme a okoreníme. Na panvici zohrejeme olej a rezne z oboch strán opečieme. Znížime teplotu a rezne dopečieme (asi 1 a pol minúty). Vyberieme z panvice a odložíme na teplé miesto. Vo výpeku postupne krátko opečieme cuketu a papriku. Do omáčky vmiešame paradajkový pretlak a vodu. Osolíme a okoreníme
pridáme tymian
rozmarín
1 čajovú lyžičku horčice a pretlačený cesnak. Necháme variť jednu minútu. Rezne vložíme do omáčky a chvíľu ich necháme prehriať. Podávame s cestovinami alebo ryžou. Zapíjame rizlingom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.