700 g bravčového stehna alebo pleca
2 sardely (alebo sardelové maslo)
40 g slaniny
kyslá smotana
50 g masla
40 g cibule
40 g múky
šťava z polovice citróna
20 g strúhanky
soľ.
Bravčové mäso zo stehna alebo z pleca vcelku zbavíme kosti a kož
naklepeme
zviažme špagátom
trocha posolíme
potrieme sardelovým maslom alebo prešpikujeme nakrájanou slaninou a sardelou. Potom ho dáme dusiť do panvice
v ktorej sme na masle (masti) a slanine opražili cibuľu nakrájanú nadrobno. O chvíľu podlejeme mäso vývarom z kostí alebo vriacou vodou
obrátime ho a posypeme strúhankou a pečieme v rúre. Mäkké mäso nakrájame
šťavu poprášime múkou
podusíme
zalejeme vývarom alebo vriacou vodou
necháme povrieť a precedíme na mäso. Do omáčky môžme dať i kyslú smotanu
v ktorej sme rozmiešali múku a citrónovú šťavu.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.