400 g bravčového mäsa zo stehna
60 g údenej slaniny
100 ml kyslej smotany
100 ml červeného vína
100 g koreňovej zeleniny
1 cibuľa
mäsový vývar
20 g hladkej múky
4 zrnká čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
1 bobkový list
2 borievky
cukor
citrónová šťava
soľ.
Mäso umyjeme a osušíme. Úenú slaninu nakrájame na malé kocky
rozškvaríme
pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a speníme. Potom pridáme očistenú nakrájanú koreňovú zeleninu a mäso. Opečieme zo všetkých strán
osolíme
okoreníme celým čiernym korením
pridáme bobkový list a borievky
podlejeme vínom a mäsovým vývarom
prikryjeme a upečieme domäkka. Mäkké mäso a zeleninu vyberieme
koreniny odstránime a šťavu zahustíme múkou. Všetko spolu povaríme
zeleninu vložíme naspäť
osladíme a ochutíme citrónovou šťavou a kyslou smotanou. Upečené mäso nakrájame na plátky a polejeme šťavou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.