1000 g bravčového mäsa
750 g cibule
150 ml oleja (bravčová masť)
60 g mletej červenej papriky
1 lyžica paradajkového pretlaku
1000 ml mäsového vývaru
4 strúčiky cesnaku
ocot
rasca
majorán
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme
osušíme a nakrájame na kocky. Cibuľu očistíme
prerežme napoly a nakrájame na tenké plátky. Olej zohrejeme a cibuľu na ňom za stáleho miešania opražíme. Znížime teplotu
vmiešame mletú papriku
paradajkový pretlak a rozriedime trochou octu. Pridáme mäsový vývar a necháme prevrieť. Pridáme mäso
ochutíme soľou
korením
majoránom a očisteným
pretlačeným cesnakom. Hrniec prikryjeme
necháme malú štrbinu na unikanie pary a guláš pomaly varíme na minime asi 1 a pol hodiny. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.