400 g bravčového mäsa z pleca
60 g údenej slaniny
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 zemiak
2 cibule
mäsový vývar
mletá rasca
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Slaninu nakrájame na malé kúsky
rozpražíme a na vzniknutej masti speníme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso
opražíme
osolíme
okoreníme
poprášime mletou paprikou a ešte chvíľu necháme pražiť. Pridáme očistený
umytý a nastrúhaný zemiak
podlejeme mäsovým vývarom
ochutíme rascou a paradajkovým pretlakom. Zakryjeme a dusíme domäkka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.