400 g bravčového mäsa z pleca
250 ml kyslej smotany
1 cibuľa
40 g masti
40 g hladkej múky
citrónová šťava
mletá červená paprika
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso umyjeme a nakrájame na kocky. Okoreníme
osolíme a opražíme v rozpálenej masti. Pridáme nadrobno nasekanú cibuľu a mletú červenú papriku. Za občasného miešania opražíme
trochu podlejeme vodou
zakryjeme a udusíme domäkka. Šťavu zahustíme múkou a chvíľu povaríme. Napokon primiešame smotanu
zohrejeme a podľa chuti pridáme citrónovú šťavu. Podávame s kysnutou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.