4 rezne z bravčového stehna (po 150 g)
2 lyžice masla
6 lyžíc vína alebo vody
2 lyžice sherry
2 lyžice sójovej omáčky
2 banány
10 g strúhaného kokosu
100 g marhúľ
6 lyžíc marhuľovej šťavy
1 lyžica citrónovej šťavy
cibuľa
2 až 3 lyžice sójového oleja
ďumbier
mleté čierne korenie
soľ.
Pripravíme marinádu zo sójovej omáčky
sherry
nakrájanej cibule a oleja. Mäso ňou natrieme a necháme stáť asi 2 až 3 hodiny
niekoľkokrát obrátime. Banány olúpeme
nakrájame na kolieska a opečieme v masle
pridáme strúhaný kokos a opečieme dozlata. Pridáme marhule
šťavu z marhúľ
víno alebo vodu
prevaríme a dochutíme. Zakryté necháme stáť
čím chuť rovnomerne dôjde. Rezne dáme do horúcej suchej nádoby a z oboch strán pečieme asi 2 minúty
preložíme na horúce taniere a pridáme omáčku. Môžme piecť aj v grile. Podávame s ryžou a karí korením
prípadne aj s opečenými ananásovými kolieskami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.