4 plátky bravčového mäsa (po 150 g)
mleté čierne korenie
3 lyžice oleja
soľ. Čínska zelenina: 250 g mrkvy
250 g sladkého hrášku
200 g sójových klíčkov
30 g masla
1 čajová lyžička maizeny
3 lyžice sójovej omáčky
2 lyžice kečupu
1 strúčik cesnaku
1 čajová lyžička cukru
mletý ďumbier
kajenské korenie.
Mäso umyjeme
osušíme a okoreníme. Prikryté necháme odležať pri izbovej teplote. Mrkvu očistíme
umyjeme
prerežme na 4 časti a nakrájame na tenké rezance. Čerstvý hrášok vylúskame a umyjeme. Cesnak olúpeme a nadrobno nakrájame. Sójové klíčky opláchneme a necháme odkvapkať. Na panvici zohrejeme maslo
pridáme cesnak
mrkvu
hrášok a opekáme asi 5 minút. Sójovú omáčku
kečup a maizenu nahladko rozmiešame v 120 ml chladnej vody. Pridáme k zelenine a necháme prevrieť. Pridáme sójové klíčky a zohrejeme. Ochutíme cukrom
kajenským korením a mletým ďumbierom. Na panvici zohrejeme olej a bravčové rezne na ňom prudko opražíme. Potom na minime prepečieme z každej strany 3 až 4 minúty. Podľa chuti osolíme. Podávame so zeleninou a ryžou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.