250 g masla
250 g vajec (hmotnosť aj so škrupinami)
250 g práškového cukru
100 g kandizovaných čerešní
250 g hladkej múky
kôra z 1 citróna
tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy
trocha soli.
Maslo vymiešame do peny a postupne primiešame cukor
žĺtky
trocha soli a nastrúhanú citrónovú kôru. Nakoniec zľahka primiešame múku
tuhý sneh ušľahaný z bielkov a polovičky kandizovaných čerešní
ktoré sme predtým obalili hladkou múkou. Podlhovastú vyššiu formu vymastíme tukom a vysypeme strúhankou
dáme do nej cesto a v stredne vyhriatej rúre pečieme asi 60 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.