400 g cestovín penne
1 stredne veľkú brokolicu
200 g topeného syra
100 g nastrúhaného parmezánu
250 ml smotany na varenie
2 strúčiky očisteného cesnaku
200 ml zeleninového vývaru
150 g prerastenej slaniny alebo šunky
olivový olej
soľ
biele korenie
petržlenovú vňať na ozdobenie
1. V mierne osolenej vode krátko povaríme na ružičky rozobranú brokolicu
precedíme a necháme odkvapkať.
2. V kastróliku privedieme do varu smotanu
pridáme horúci zeleninový vývar
topený syr a roztlačený cesnak. Ochutíme soľou a bielym korením. Miešame
kým nevznikne hladká omáčka.
3. Vo vriacej osolenej vode uvaríme podľa návodu na obale cestoviny s trochou oleja. Na panvici rozpálime trošku oleja a osmažíme nadrobno nakrájanú slaninu alebo šunku.
4. Cestoviny na tanieri pokvapkáme olivovým olejom
polejeme syrovou omáčkou
posypeme brokolicou
strúhaným parmezánom a chrumkavou opečenou slaninkou alebo šunkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.