750 g zemiakov
400 g bryndze
100 g údenej slaniny
1 vajce
150 g hladkej múky
150 g hrubej múky
soľ.
Zemiaky očistíme
umyjeme a nastrúhame. Pridáme hrubú múku
vajce
soľ a nakoniec hladkú múku. Vypracujeme hrubšie cesto tak
aby sa oddeľovalo od misy. Z cesta nahádžme do väčšieho množstva vriacej osolenej vody halušky
povaríme ich a dierkovanou vareškou povyberáme. Slaninu nakrájame na malé kúsky a rozškvaríme. Uvarené halušky dáme do veľkej misy
pridáme bryndzu
trochu vyškvarenej masti zo slaniny a premiešame. Rozdelíme na taniere
posypeme opražnou slaninou a servírujeme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.