1 vajce
500 g hrubej múky
voda
soľ. Plnka: 80 g údenej slaniny
300 g bryndze
4 uvarené zemiaky
pažítka
soľ.
Z múky
vajca
soli a vody zamiesime tuhé rezancové cesto. Na pomúčenej doske ho vyvaľkáme
na polovicu cesta pokladieme malé kôpky bryndze a druhou polovicou ich prikryjeme. Cesto okolo plnky stlačíme
nakrájame a uvaríme vo vriacej vode. Uvarené polejeme rozškvarenou slaninou a posypeme nadrobno nakrájanou pažítkou. Plnka: Uvarené zemiaky pretlačíme
zmiešame s bryndzou
osolíme a posypeme nakrájanou pažítkou alebo nasekaným kôprom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.