1 žĺtok
1 vajce na potretie
2 lyžice kyslej smotany
100 g bryndze
150 g tuku
20 g droždia
250 g polohrubej múky
rasca
soľ.
Múku preosejeme
pridáme rozmrvenú bryndzu
nasekaný tuk
žĺtok a droždie rozmiešané v kyslej smotane. Podľa chuti osolíme a vymiesime cesto
ktoré necháme postáť asi 30 minút. Potom ho rozvaľkáme na pomúčenej doske
potrieme rozšľahaným vajcom
posypeme rascou a soľou. Nakrájame na tyčinky
dáme na suchý plech a upečieme vo vyhriatej rúre.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.