350 ml mlieka
3 vajcia
130 g margarínu
750 g hladkej múky
25 g droždia
citrónová kôra
100 g kryštálového cukru
trocha soli. Plnka: 300 ml mlieka
50 g hrozienok
150 g perníka
200 g práškového cukru
300 g maku
citrónová kôra.
Do vlažného mlieka pridáme cukor a droždie a necháme vykysnúť. Do preosiatej múky pridáme vajcia
soľ
nastrúhanú citrónovú kôru
margarín a kvások. Vypracujeme na hladké cesto
ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Na pomúčenej doske vyvaľkáme cesto na tenší plát a rozdelíme ho na štvorce asi 4 x 4 cm. Jemný pomletý mak
cukor
nastrúhaný perník
umyté hrozienka a citrónovú kôru zalejeme horúcim mliekom a necháme vychladnúť. Cesto naplníme makom a tvarujeme buchty
ktoré pečieme vo vyhriatej rúre doružova.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.