4 vajcia
2000 ml priezračného bujónu
sadlina (omeleta) pripravená z 1 pohára mlieka
lyžice masla
soľ.
Uvaríme mäsový alebo slepačí bujón
potom pripravíme sadlinu. Sadlinu robíme z vajec
ktoré metličkou rozšľaháme v tanieri alebo v miske tak
aby sa bielok dobre spojil so žĺtkom. Stále šľaháme
pridáme soľ
prilejeme studené mlieko alebo bujón. Získanú masu vlejeme na panvicu
ktorú dáme do druhej veľkej panvice s horúcou vodou. Panvicu zakryjeme pokrievkou a zmes varíme
kým omeleta nezačne hustnúť. V malých formičkách pripravujeme sadlinu asi 12 minút. Aby mala sadlina rovnaký povrch
voda musí byť horúca
ale nesmie vrieť. Hotovú sadlinu necháme trocha vychladnúť (15 minút)
potom ju nakrájame na kocky a uložíme na tanier s bujónom. Pred podávaním pridáme do bujónu nakrájanú petržlenovú vňať.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.