Bujón: 500 až 600 g mäsa
pol mrkvy
pol petržlenu
cibule
zeleru.
Cesto: 200 g múky
1 vajce
1 a pol lyžice mlieka
soľ.
Pripravíme tuhé cesto (ako na rezance)
ktoré nastrúhame na strúhadle s väčšími otvormi. Nastrúhané cesto rozložíme na dosku alebo na stôl posypaný múkou
presušíme a preosejeme cez sito alebo dierkovanú naberačku
aby sme odstránili múku. Z hovädzieho mäsa alebo z hydiny (sliepky alebo morky) a koreňovej zeleniny uvaríme bujón
ktorý precedíme a necháme zovrieť. Keď zovrie
vsypeme nastrúhané cesto a uvaríme ho. Podávame s rozdrobeným kôprom alebo s petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.