250 g baranieho mäsa s kosťou
1 lyžica oleja
1 cibuľa
150 g zeleniny (petržlen
mrkva
zeler
kaleráb
kel)
2 paradajky
2 lyžice paradajkového pretlaku
2 lyžice nasekaných sterilizovaných kapií
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
100 g zemiakov
ocot
1 bobkový list
1250 ml vody
mleté čierne korenie
soľ.
Mäso s kosťou nasekáme na menšie kúsky
vložíme do studenej osolenej vody a uvedieme do varu. Keď polievka začne vrieť
príkon tepla znížime a pomaly uvaríme domäkka. Na oleji speníme nadrobno nakrájanú cibuľu a očistenú
na malé kocky nakrájanú zeleninu
pridáme paradajkový pretlak a mletú červenú papriku. Premiešame a krátko opražíme. Potom pridáme olúpané paradajky zbavené jadrovníkov a nakrájame na rezance. Zalejeme vodou
pridáme očistené a nakrájané zemiaky
bobkový list a uvaríme domäkka. Zalejeme precedeným vývarom
pridáme uvarené mäso a krátko povaríme. Nakoniec primiešame sterilizovaný hrášok a nasekané kapie. Okoreníme mletým čiernym korením a dochutíme octom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.