1 stredná hlávka kapusty
2 väčšie cibule
1 bobkový list
3 stredne veľké mrkvy
4 papriky (2 zelené
2 červené)
5 paradajok (môžu sa olúpať) hlávka cesnaku (4-5 strúčikov)
500 g kuracích alebo morčacích pÅ•s
2–3 dl zeleninového vývaru (bujón)
soľ
olivový olej
čierne korenie
vegeta
majoránka
petržlenová vňať
1 téglik sladkej smotany alebo biely jogurt
Kapustu a papriku nakrájame na prúžky a olúpeme paradajky. Potom ich nakrájame na kocky
cesnak na plátky a cibuľu na mesiačiky
nastrúhame mrkvu. Všetko dáme do väčšieho hrnca a podlejeme bujónom
dochutíme vegetou a posolíme. Mäso prudko opečieme na cibuľke a olivovom oleji
dochutíme a pridáme k uvarenej zelenine. Všetko potom ešte podusíme do mäkka. Na záver pridáme smotanu alebo biely jogurt a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Podávame s čiernym chlebom alebo parenou knedľou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.