200 g hovädzieho mäsa predného bez kostí
150 g surového bravčového bôčiku
100 ml smotany
40 g margarínu
300 g hlávkovej kapusty
100 g ryž
450 g kyslej kapusty
100 g paradajkového pretlaku
60 g cibule
90 g oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Nahrubo pomleté mäso okoreníme
osolíme a zmiešame s dusenou ryžou
ktorú sme predtým udusili na tuku a cibuli. Takto pripravenú plnku balíme do sparených listov hlávkovej kapusty
kladieme do vymasteného pekáča
tesne vedľa seba. Navrstvíme nakrájanú kyslú kapustu
zalejeme smotanou
do ktorej sme primiešali paradajkový pretlak. Povrch pokropíme olejom a v rúre zapečieme. Podávame s varenými zemiakmi.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.