500 ml mlieka
250 g hrubej kukuričnej múky
lyžica oleja
500 ml mäsového vývaru
trocha cukru
lyžica soli. Ďalej: 200 ml smotany
maslo (alebo tuk) na vyprážanie.
Mäsový vývar
mlieko a olej zohrejeme v hrnci. Za stáleho miešania prisypeme kukuričnú múku. Ochutíme soľou a cukrom. Za stáleho miešania dobre povaríme. Pozor
ak dostatočne nemiešame
polenta sa pripáli! Asi za 50 minút je hotová. Má nám vzniknúť hustá kaša. Ak polentu podávame ako kašu
zamiešame do nej smotanu
alebo kašu vyklopíme na vymastenú pracovnú dosku
uhladíme a pevnou niťou nakrájame na plátky. Plátky môžme vypražiť
upiecť alebo ugrilovať. Môžme ich aj naplniť alebo z nich sformovať malé knedličky.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.