800 g hovädzej sviečkovej (alebo roštenky)
1000 ml rastlinného oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Sviečkovicu umyjeme chladnou vodou
osušíme a odblaníme. Nakrájame na kúsky veľké asi 3 cm a uložíme do misiek. V hrnci na fondue zohrejeme olej (alebo tuk). Kúsky mäsa napichneme na vidličky
osmažíme v horúcom tuku. Posypeme soľou a korením. Podávame s bielym chlebom
nakladanou miešanou zeleninou
šalátom z reďkovky
sladkoostrou čínskou omáčkou
čerstvou paprikovou omáčkou
paradajkovým krémom s olivami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.