750 g predvarených držiek
100 g údeného mäsa (alebo šunky)
50 g slaniny
parmezán
paradajkový pretlak
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
4 klinčeky
zelená petržlenová vňať
šalvia
mleté čierne korenie
soľ.
Predvarené nakrájané držky dáme do osolenej vody
pridáme očistenú cibuľu nakrájanú na štvrťky
klinčeky a uvaríme domäkka. Na panvici dáme slaninu nakrájanú nadrobno a opražíme na nej nakrájané údené mäso alebo šunku spolu s nastrúhaným cesnakom
nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou a šalviou. Pridáme uvarené držky
trochu podusíme
primiešame paradajkový pretlak
zalejeme vodou
v ktorej sa varili držky
a ešte povaríme. Nakoniec ochutíme mletým čiernym korením a parmezánom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.