300 g ementálu
4 trojuholníky smotanového taveného syra
250 ml svetlého piva
1 lyžica maizeny
3 lyžice čerešňovice
4 lyžice nasekaných byliniek (napr. petržlenová vňať
kôpor
pažítka
bazalka).
Syr nakrájame na drobné kocky alebo nahrubo nastrúhame. Trojuholníky nakrájame na kúsky. Pivo dáme zovrieť na sporák v hrnci na fondue
postupne pridávame syr a za stáleho miešania varíme
pokiaľ nevznikne rovnorodá masa. Maizenu zmiešame s čerešňovicou a zahustíme tým fondue. Primiešame posekané bylinky. Fondue necháme na variči slabo vrieť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.