Sušené alebo čerstvé hríbiky rôzne - najlepšie kozák suchohríb dubáky hrabáky modráky tak cca 200-250g
polohrubá múka na cesto
2-3 vajíčka
soľ
oravská slaninka
ocot
vňatka petržlenu
hubový bujón
zemiaky asi 10ks
Hríby umyjeme
dáme do hrnca s vodou tak cca 2-3 litre podľa počtu jedákov a necháme asi 30 min. variť na miernom plameni. Očistené zemiaky nakrájame na kocky a necháme odstáť vo vode aby nesčernali
z polohrubej múky a vajíčok urobíme cesto ktoré vyvaľkáme po celej doske na cca 2mm hrúbku
potom ho nakrájame na menšie kocky a necháme trošku preschnúť.Po 30min. pridáme zemiačiky
varíme tak do polomäka a pridáme fliačiky z cesta. Medzitým miešame aby sa nelepili
spoločne tam pridáme 1ks hubového bujónu a cca 5-7 min. povarime pokiaľ nevyplávajú na povrch fliačky. Tesne pred koncom pridáme opraženú a na malé kocky nakrájanú slaninku aj s výpekom a dochutíme soľou a octom. Na koniec pridáme nakrájanú petržlenovú vňatku a podávame. Je vhodná na celodenné konzumovanie.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.