100 g prerastenej údenej slaniny
100 g čerstvých šampiňónov
4 surové údené párky
200 g syra
2 lyžice masla (alebo tuku)
200 g modrého hrozna
4 paradajky
12 plnených olív
1 cibuľa
polotuhé kysnuté cesto
zväzok jarnej cibuľky
zväzok oregana
mleté čierne korenie
soľ.
Maslo alebo tuk rozpálime v hrnci a roztopíme v ňom slaninu nakrájanú na malé kocky. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu
očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na kolieska a opražíme do sklovita. Šampiňóny očistíme a nakrájame na plátky. Paradajky olúpeme
zbavíme jadierok a nakrájame na kocky. Hrozno odkôstkujeme a pripravíme si olivy. Párky nakrájame na tenké plátky alebo kocky a všetky prísady opatrne zmiešame v mise. Cesto rozdelíme na 4 rovnako veľké časti
ktoré postupne vyvaľkáme na pomúčenej doske. Polovicu každého plátu cesta obložíme prísadami
posypeme oreganom nakrájaným nadrobno
osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Na to rozložíme syr nakrájaný na plátky
druhú polovicu cesta preklopíme cez prísady a okraje dobre pritlačíme. Položíme na vymastený plech
vložíme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 20 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.