800 g nemeckého camembertu
pšeničná múka
2 vajcia
strúhanka
1000 ml rastlinného oleja.
Camembert nakrájame na 2 až 3 cm veľké kúsky. Obalíme ich v múke
v rozšľahaných vajciach a napokon v strúhanke. Naukladáme na misu a dáme asi na 1 hodinu na chladné miesto. V hrnci na fondue rozohrejeme olej alebo tuk. Hrniec postavíme na varič
kúsky syra vložíme do čínskych kovových sitiek a vyprážame v horúcom tuku. Podávame s bagetou
hustou kyslou smotanou
brusnicovým kompótom
duseldorfským poľným šalátom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.