500 g baranieho mäsa bez kostí
500 g zemiakov
5 paradajok
250 g fazuľových strukov
250 g baklažánov
2 cibule
zelená petržlenová vňať
mleté čierne korenie
soľ.
Dobre očistené mäso vykostíme
nakrájame na menšie kúsky
vložíme do hrnca
zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno
olúpanými zemiakmi nakrájanými na kocky
štvrťkami tvrdých paradajok
nakrájanými fazuľovými strukmi a baklažánmi. Všetko posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením
trocha zalejeme vodou
prikryjeme a v rúre dusíme asi 2 hodiny. Ak čanachy pripravujeme v ohňovzdornej mise
môžme ich v nej aj podávať na stôl.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.