500 g baranieho mäsa bez kostí
 500 g zemiakov
 5 paradajok
 250 g fazuľových strukov
 250 g baklažánov
 2 cibule
 zelená petržlenová vňať
 mleté čierne korenie
 soľ.
            
                Dobre očistené mäso vykostíme
 nakrájame na menšie kúsky
 vložíme do hrnca
 zakryjeme cibuľou nakrájanou nadrobno
 olúpanými zemiakmi nakrájanými na kocky
 štvrťkami tvrdých paradajok
 nakrájanými fazuľovými strukmi a baklažánmi. Všetko posypeme nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou
 osolíme
 okoreníme mletým čiernym korením
 trocha zalejeme vodou
 prikryjeme a v rúre dusíme asi 2 hodiny.  Ak čanachy pripravujeme v ohňovzdornej mise
 môžme ich v nej aj podávať na stôl. 
            
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.