250 g hydinovej pečene
3 lyžice masla (alebo tuku)
50 ml bieleho vína
1 mrkva
2 paradajky
2 lyžice paradajkového pretlaku
1 cibuľa
4 lyžice olivového oleja
šťava z 1 citróna
3 lyžice múky
1 čajová lyžička tymianu
1 čajová lyžička majoránu
Podravka
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 50 g nastrúhaného ovčieho syra
200 g nastrúhaného údeného syra
400 g plátov rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok)
250 ml bešamelovej omáčky
zväzok zelenej petržlenovej vňate.
Olej rozpálime na panvici
opečieme v ňom umytú
dobre odkvapkanú pečeň nakrájanú na malé kocky. Vyberieme a odložíme na teplé miesto. Cibuľu a mrkvu očistíme
nadrobno nakrájame a vo zvyšnom oleji po opekaní pečene opražíme do sklovita. Pridáme olúpané paradajky zbavené jadierok a nakrájané na malé kocky
okoreníme tymianom a majoránom. Primiešame paradajkový pretlak. Múku vymiešame s citrónovou šťavou a bielym vínom dohladka a touto zmesou zahustíme zeleninu. Pridáme pečeň
osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a Podravkou a necháme vychladnúť. Ohňovzdornú formu vymastíme. Cannelloni sparíme v osolenej vode asi 5 minút
necháme dobre odkvapkať a naplníme pečeňovou zmesou. Vrstvovito poukladáme do formy
zalejeme bešamelovou omáčkou ochutenou nastrúhaným ovčím a údeným syrom. Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút. Podávame posypané nasekanou zelenou petržlenovou vňaťou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.