400 g krabov
100 g šampiňónov
2 lyžice masla (alebo tuku)
100 ml bieleho vína
4 paradajky
1 zväzok jarnej cibuľky
2 lyžice múky
Podravka
zväzok medovky
mleté čierne korenie
soľ. Ďalej: 200 g syra mozarella
4 lyžice masla (alebo tuku)
400 g rezancového cesta (alebo Cannelloni - hotový výrobok)
250 ml zahustenej paradajkovej omáčky.
Maslo alebo tuk rozpálime na panvici
pridáme očistenú jarnú cibuľku nakrájanú na prúžky a opražíme dozlata. Kraby umyjeme pod tečúcou vodou a spolu s olúpanými paradajkami zbavenými jadierok a nakrájanými na malé kocky ich pridáme k cibuli. Potom pridáme očistené a nadrobno nakrájané šampiňóny. Múku rozmiešame s bielym vínom a zahustíme ňou zeleninovú zmes. Osolíme
okoreníme mletým čiernym korením a vegetou a primiešame nasekanú medovku. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Cannelloni sparíme v slanej vode asi 5 minút
necháme dobre odkvapkať a naplníme pripravenou plnkou. Vrstvovito poukladáme do vymastenej ohňovzdornej formy. Polejeme paradajkovou omáčkou a navrch rozložíme syr nakrájaný na plátky. Dáme do rúry predhriatej na 200 oC a pečieme asi 15 minút.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.