Rezancové cesto. Plnka: 250 g mletého hovädzieho mäsa
200 g nastrúhaného syra
4 lyžice nastrúhaného parmezánu
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
4 lyžice olivového oleja
lyžička nasekaného oregana
1 čajová lyžička nasekanej bazalky
tuk na vymastenie formy
mleté čierne korenie
soľ.
Cesto vyvaľkáme natenko
nakrájame na veľké štvorce
necháme schnúť asi 30 minút. Potom varíme v osolenej vode 5 minút. Olej rozpálime na panvici
pridáme mleté mäso
cesnak rozotretý so soľou a opražíme. Primiešame nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do sklovita. Osolíme a ochutíme mletým čiernym korením
nasekanými bylinkami a nastrúhaným parmezánom. Plnku rozdelíme na štvorce cesta
stočíme
naukladáme do vymastenej nákypovej formy
posypeme nasekaným syrom a zapečieme.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.