300 g čerešní (čerešňového kompótu bez šťavy)
200 ml červeného vína
50 ml griotky
1 kyslejšie jablko
šťava z polovice citróna
30 g cukru
20 g škrobovej múčky
300 ml vody.
Čerstvé alebo zavárané čerešne odkôstkujeme. Jablko zbavíme jadrovníka a olúpeme. Ak polievku pripravujeme z čerstvých čerešní
najprv ich uvaríme vo vode spolu s jablkom
ktoré nakrájame na malé kocky. Škrobovú múčku roztopíme vo vode
pridáme uvarené čerešne a jablko spolu so šťavou. Primiešame červené víno a krátko povaríme. Dochutíme griotkou a citrónovou šťavou
osladíme a necháme vychladnúť.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.