250 ml šľahačky
8 lístkov žlatíny
50 ml pomarančovej šťavy
3 lyžice práškového cukru. Na ozdobenie: 250 ml šľahačky
12 čerstvých (alebo zaváraných) čerešní
nasekané orechy.
Želatínu namočíme na 10 minút do chladnej vody
vyžmýkame
vložíme do 100 ml horúcej vody a za stáleho miešania roztopíme
ale nevaríme. Cukor postupne zamiešame do pomarančovej šťavy a necháme ho v nej úplne roztopiť. Potom primiešame vychladnutú žlatínu a zmes dáme do chladničky. Do dobre vychladnutej zmesi zľahka zamiešame ušľahanú šľahačku. Hotový krém rozdelíme do pohárov
dáme do chladničky a necháme ho dobre stuhnúť. Pred podávaním každý pohár ozdobíme ušľahanou šľahačkou
niekoľkými čerešňami a posypeme nasekanými vlašskými orechmi alebo lieskovými orieškami.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.