250 g malín
250 g jahôd
150 g černíc
150 g čučoriedok
150 g vykôstkovaných višní
pol lyžice škrobovej múčky
140 g cukru
6 lyžíc vody.
Ovocie umyjeme
necháme odkvapkať
zmiešame s cukrom a necháme 5 až 10 minút odstáť. Škrobovú múčku rozmiešame vo vode. Ovocie a škrobovú vodu dáme do misky
prikryjeme a varíme 15 minút pri výkone 360 W. Dve tretiny ovocia pretrieme cez jemné sito. Zvyšné ovocie rozpolíme (alebo rozštvrtíme) a zamiešame do kaše. Červenú kašu naplníme do ozdobných misiek a na niekoľko hodín dáme tuhnúť do chladničky. Ovocnú kašu podávame ozdobenú chladenou tekutou smotanou. Tip: Kašu môžme urobiť aj z mrazeného ovocia
ktoré pred spracovaním prikryté rozmrazujeme 5 minút pri výkone 600 W. Mrazené ovocie niekedy býva už mierne osladené
takž množstvo cukru môžme zredukovať. Vynikajúcu ovocnú kašu pripravíme aj z rebarbory a jahôd. Rebarboru nakrájame na kúsky 1 cm dlhé a uvaríme s nakrájanými jahodami podľa predchádzajúceho receptu. Škrobovú múčku potom nerozmiešame vo vode
ale v rebarborovej šťave.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.