100 g masla
múka
15 g petržlenovej vňate
podľa chuti citrónová šťava.
Za červenú omáčku sa v gastronómii pokladá múka opražná na masle alebo na olivovom oleji. Z takto pripravenej múky sa zvyčajne robia omáčky a šťavy k najrozmanitejším jedlám
okrem iného aj k mnohým vaječným jedlám. Červenú omáčku môžme pripraviť svetlú alebo tmavú. Červenú omáčku pripravujeme z masla
ktoré rozpustíme na panvici. Na dobre prehriate maslo pridáme také množstvo múky
aby vznikla nie veľmi hustá zápražka. Zápražku pražíme za stáleho miešania niekoľko minút na prudšom plameni
dokončujeme ju na miernom plameni. Čas prípravy závisí od toho
či pripravujeme svetlejšiu alebo tmavšiu omáčku. V obidvoch prípadoch však musí masa dobre prevrieť na veľmi miernom plameni.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.