Jadrnú vysokú slaninu
ktorá bola aspoň 10 až 14 dní nasucho nasolená
len opláchneme v studenej vode a zavesíme do udiarne. Pozvoľna údime dožlta asi 6 až 8 hodín. Ak sú piliny
ktorými údime
príliš suché
pokropíme ich vodou
aby nehoreli rýchlo a slanina sa nepotila. V lete do zásoby veľa slaniny neúdime. Pri solení dbáme na to
aby slanina bola dostatočne tuhá a vychladená a ukladáme pekne jednu na druhú
aby mala pekný vzhľad a zostala rovná.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.