200 g zemiakov
4 strúčiky cesnaku
mäsový vývar (instant)
1 lyžica masti (masla)
pažítka
1 čajová lyžička mletej červenej papriky
mleté čierne korenie
soľ.
Očistené a na kúsky nakrájané zemiaky uvaríme v osolenej vode domäkka. Precedíme. Niekoľko zemiakov roztlačíme vidličkou
pridáme k nim rozotretý cesnak
mletú červenú papriku
mleté korenie a spolu dobre vymiešame. Zalejeme vriacim mäsovým vývarom
pridáme zvyšné zemiaky
masť a premiešame. Ak chceme pripraviť diétnejšiu polievku
tuk vynecháme. Namiesto mäsového vývaru môžme použiť vývar zo zemiakov. Dochutíme nakrájanou pažítkou.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.