200 g údeného mäsa
500 g čerstvého (zmrazeného) špenátu
400 g špagiet
200 ml smotany na šľahanie
5 lyžíc oleja
2 až 3 strúčiky cesnaku
2 feferónky
troška strúhaného muškátového orieška
mleté biele (čierne) korenie
soľ.
Špenát očistíme a krátko (1 až 2 minúty) necháme variť v osolenej vode. Zlejeme a necháme odkvapkať. Ak použijeme mrazený
necháme ho rozmraziť a krátko povaríme v menšom množstve vody (dve lyžice vody). Úené mäso nakrájame na asi centimetrové kocky. Špagety uvaríme v osolenej vriacej vode. Feferónky prerežme
vyberieme jadierka a nakrájame nadrobno. Cesnak očistíme a pretlačíme. V panvici zohrejeme olej a nakrájané údené mäso v ňom z každej strany opečieme. Vyberieme z panvice a vložíme do nej feferónky
cesnak a teplotu znížime na minimum. Pridáme špenát a zohrejeme. Špagety zlejeme
necháme odkvapkať a ešte horúce premiešame so špenátom. Ochutíme soľou
mletým korením a muškátovým orieškom. Premiešame
zalejeme smotanou a necháme pôsobiť niekoľko minút. Podávame na zohriatych tanieroch
posypané nastrúhaným syrom.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.