200 g viacvaječných cestovín
200 g syra mozarella
2 lyžice čerstvo nastrúhaného tvrdého syra
10 g masla
4 paradajky
1 stredne veľký baklažán
1 veľká cibuľa
1 strúčik cesnaku
2 lyžice olivového oleja
4 lístky bazalky
mleté čierne korenie
soľ.
Baklažán umyjeme
očistíme a nakrájame na kolieska asi 5 mm hrubé. Posolíme a necháme 30 minút odpočívať. Potom ich osušíme utierkou (alebo kuchynským papierom). Cibuľu olúpeme a nasekáme nadrobno. Cesnak olúpeme a prelisujeme. Opekaciu formu predhrejeme za 3 minúty pri výkone 600 W. Potom do nej vlejeme trochu olivového oleja a naukladáme kolieska baklažánov. Opekáme 4 minúty pri výkone 600 W
po prvých 2 minútach obrátime. Do veľkej sklenej nádoby dáme 750 ml osolenej vody. Ohrievame prikryté 6 minút pri výkone 600 W. Potom vložíme cestoviny a prikryté varíme 6 minút pri výkone 600 W. Precedíme. Paradajky
olúpeme
odstránime stopku a nasekáme nadrobno. S cibuľou
cesnakom a zvyšným olivovým olejom vložíme do misky. Dusíme 5 minút pri výkone 600 W. Mozarellu nakrájame na tenké plátky. Formu vytrieme kúskom masla a navrstvíme do nej striedavo baklažány
paradajkovú masu a syr. Každú vrstvu posypeme trochou soli
čierneho korenia a nakrájanou bazalkou. Na vrch dáme syr a zvyšné maslo a zapekáme 5 minút pri výkone 600 W. Mozarella je jemný
mierne kyslastý syr. Je ideálny na pizzu. Pôvodne sa vyrábal z čistého byvolieho mlieka
dnes sa však robí z kravského mlieka.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.