300 g klobásy
400 g makarónov
250 g petržlenu s vňaťou
120 ml vývaru (vody)
1 cibuľa
2 strúčiky cesnaku
2 lyžice oleja
mleté čierne korenie
soľ.
Petržlen očistíme
umyjeme a nakrájame na malé kocky. Vo vývare varíme asi 10 minút
vývar zlejeme do misky a petržlen dáme odkvapkať. Na panvici rozohrejeme olej
pridáme očistenú a nakrájanú cibuľu s cesnakom a krátko opražíme. Klobásu olúpeme
vodorovne prerežme a nakrájame na plátky. Pridáme k cibuli a krátko opražíme. Primiešame petržlen a 2 až 3 lyžice vývaru. Ochutíme soľou a korením. Makaróny uvaríme v slanej vode
petržlenovú vňať umyjeme a nakrájame. Cestoviny zlejeme a krátko prepláchneme studenou vodou. Premiešame s klobásovou zmesou
posypeme vňaťou a podávame.
Cookies sú malé textové súbory, ktoré sa vám uložia do počítača alebo vášho mobilného zariadenia (tablet či telefón) pri návšteve internetovej stránky. Súbory sa ukladajú do priečinku vo vašom prehliadači, obsahujú názov webovej stránky, z ktorej pochádzajú, platnosť a nejaký obsah (zväčša čísla a písmenká). Pri nasledujúcej návšteve tejto istej stránky prehliadač pošle informácie, ktoré sú uložené v súboroch cookies naspäť na stránku, ktorá súbory pôvodne vytvorila. Internetová stránka vďaka tomu vie, že ste už našu stránku navštívili. Cookies vám môžu uľahčiť používanie stránky, stránka si napríklad zapamätá, že ste prihlásení pod svojou prezývkou a pri nasledujúcom načítaní nemusíte znova zadávať svoje prihlasovacie údaje. Používame dočasné a trvalé cookies, dočasné sa uchovávajú vo vašom zariadení kým nezavriete stránku. Naopak trvalé cookies zostávajú vo vašom zariadení do uplynutia svojej platnosti (napr. pár týždňov, mesiacov) alebo dokým ich ručne nevymažete.